Egy fotóstúdió legszebb pillanatai

Egy fotóstúdió életében számtalan fontos és megannyi gyönyörű pillanat adódik. Kezdve a fotóstúdió megalakulásától egészen az első elkészült portfólión keresztül a legrangosabb és a piac kritikusait megmozgató művészfotókig, sok-sok ezer olyan momentum akad, amely megérdemli, hogy számon tartsák őket, még csak fényképeken, vagy egy naplóban is. Egy fotóstúdió azonban a jellegéből adódóan egészen különleges eseményeknek is otthont adhat. Ilyen lehetnek például az újszülött mosolyát megörökítő családi fotók első sorozata, vagy a modellszakmába újonnan berobbanó kezdők lendületes első szárnycsapásai. Ezeket figyelembe véve könnyen megállapíthatjuk, hogy sokan fogják azt mondani a fotóstúdió termeit végig nézve: „Itt kezdődött minden.” Számos művészeti ágban igaz például az az egyszerű tény, hogy ismerős helyen, megszokott környezetben és emberekkel, bizony sokkal könnyebben tanul az ember, és gyorsabban szívja magába a szakma alapjait, az olyannyira fontos és nélkülözhetetlen alapokat, melyek az idők folyamán kikristályosodva, személyiségünk jegyeivel és egyéni stílusunkkal keveredve teljesen egyedi mesterfogásokká érlelődnek, amiről elmondhatjuk, hogy csak a miénk. Mert tulajdonságainak összességéből megállapíthatjuk, hogy amit látunk, az teljességében egyedi.

fotóstúdió

A fotóstúdió légköre

Kevés olyan dolog van, ami fontosabb volna, mint a fotóstúdió légköre, az az érzés, amit áraszt magából. Persze ennek az érzésnek számos összetevője van, ahogy egy jó leves íncsiklandó zamata sem egyetlen összetevőnek köszönhető, hanem az alkotó fűszerek harmonikus és egyedi játéka eredményezi a kulináris ízélményt. A fotóstúdió elhelyezkedése már önmagában üzenet arra vonatkozóan, hogy most valahol máshol leszel, valami olyan helyen ahol új dolgok születnek és Te magad is részt veszel eben az alkotó folyamatban. Jó néhány fotóstúdió a belvárosban is található, ami különleges városias élményt nyújt a maga egyedi tereivel, lakóingatlan stílusú berendezésével, de kiválóan alkalmas lehet művészi témák megjelenítésére is, lecsupaszított szobáival, ahol térelválasztók és derítők segítségével alakíthat ki az ember újszerű helyzeteket. Ha a fotóstúdió éppenséggel egy gyártelepen lévő régi üzem, vagy raktárépület, akkor nagyméretű, óriási tereket képes nyújtani, melyek spéci megvilágítást és fénymérést igényelnek, persze az így készült képek hatása is teljesen más, egy semmi mással össze nem hasonlítható karaktert kölcsönöznek készítőjüknek. Ezek természetesen drágábbak is, hiszen a különleges és speciális dolgoknak mindig megkérik az árát, de itt nem csak a felhasznált terület négyzetmétere az, ami súlyozottan számít, hanem a komplexum, a csarnok üzemeltetése is. Talán ez utóbbi generálja a költségek dandárját. Gondoljunk csak bele, hogy mennyibe kerülhet egy állandó jelleggel nem lakott raktár, vagy üzem jellegű épületet fenntartani (közművek) és gondozni (karbantartás, őrzés). Nagyon kivételes helyzetben kell legyen, aki egy ilyet olcsón tud üzemeltetni úgy, hogy mindeközben meg is érje neki, tehát hogy rentábilis legyen a vállalkozása.

A www.g3studio.hu – Fotóstúdió kelléktára

Egy jobb fotóstúdió természetesen nemcsak a helyiségeivel büszkélkedhet, hanem az általa működtetett és igény esetén használatra kölcsön adott eszközökkel is nagy hasznára lehet a hozzá látogató fényképezni vágyóknak. Mi lehet ilyenkor igazán nagy segítség? Például a fényképezőgépre csatlakoztatható objektívek és vakuk széles választéka, de éppen ilyen jól eső érzés a látogatónak, ha nagy reflektorok is vannak.