Építőanyagok fontossága

Fuvar-oda bemutatkozó

Amikor újságírásra adtam a fejem, még nem gondoltam volna, hogy itt fogok kikötni. Az építőipart bemutató és azt részleteiben szétszedő szakújságnál, aminek a fő profilját az építőanyagok jelentik. Természetesen megtalálható benn más érdekesség is, mint például a kivitelezési anomáliák vagy éppen a luxus lakóparkokat és családi házakat bemutató szekció. Számomra azonban valamiért pont az tűnt a legérdekesebbnek, amit a főnököm rám testált és ez az építőanyag kereskedők birodalma.

Építőanyag korrekten

Először is tisztázzunk valamit. Nagyon fontos lenne, hogy mindenki megértse. Az hogy mivel építi a házát fel valaki, egyen az házilagos építkezés vagy éppen a kivitelező munkája, elképesztő fontos, hogy miből is készül a házunk vagy lakásunk. Mert amennyiben nem fontosak számunkra az olyan kis apróságok, mint a beázás, szigetelés, huzatok, későbbi statikai problémák, akkor ám szívük, lelkük rajta, csinálják. Viszont amennyiben ezek számítanak, akkor a jó kivitelezés alappillére, hogy az építőanyag tökéletes minőségű legyen.

Szóródóanyag minősége

Amikor ezt írom, akkor természetesen mindez vonatkozik nemcsak a cserép, tégla vagy ablakok minőségére, hanem a szóródóanyagokra is, azaz a homokra, sóderre, cementre és társaikra. Hiszen ezek képezik az alapját egy háznak vagy lakásnak. Amikor utána kellett járnom a budapesti kereskedőknek nagyon hamar találtam egy céget a fuvaroda.hu csapatát, akiket meglátogattam, hogy közelebbről is megismerjem őket. Nagyon érdekesen építették fel a cégüket, kezdve a beszerzési gyakorlatukról. Ők ugyanis nagyon sok évvel ezelőtt meglátogatták az összes olyan bányát, akiktől vásárolni szerettek volna és olyan hosszútávú megállapodást kötöttek velük, amely egyrészt garantálta a létező legjobb árakat és feltételeket, továbbá bizonyos alapanyagok esetében teljességgel egyedi megállapodást tudtak kötni, sok esetben kizárólagossággal.

Ezáltal olyan lehetőség birtokába kerültek, amely révén a konkurencia sok esetben tehetetlenül nézte, hogy minden megrendelést elhappolnak előlük és a cég szárnyal az építőanyag piacon. Milyen esetekben fordulunk hozzájuk? Elsősorban akkor, amikor építkezünk és valamilyen anyagra lesz szükségünk. De tudnak akár abban is segíteni, hogy megbízható kivitelezőket és szakmunkásokat ajánljanak, bár ez a mai piaci körülményeket ismerve, már igencsak nehézségekbe ütközik. És azt hiszem, hogy ezt nem kell agyonmagyaráznom, eleget lehet ezekről hallani mostanában a médiában és bármely sajtóorgánumban.

Beszélgetésem során kitértünk arra is, hogy abban az esetben amikor valaki nem tudja megoldani a termékek szállítását, ők abban is tökéletesen együtt tudnak működni és partnerek a házhozszállításban. De természetesen vannak úgynevezett zsákos, előre csomagolt alapanyagaik is, amiket akár egy kisebb kocsiba is bele lehet tenni és bárkinek könnyebbséget okoz az építőanyag ilyen módon való szállítása.